De familie Zorg

Klantverhaal

Jan Jans, Manager facilitair Beweging 3.0

“Partnerschap met dit familiebedrijf zorgde voor de inzet van de module ‘mobiele linnenkamer’ en een veel hoger service niveau voor onze bewoners.”

Beweging 3.0 is een zorgverlener met de doelstelling ‘het leveren van zorg aan mensen van 0 tot 100 jaar’. Beweging 3.0 is actief in de regio Amersfoort en omstreken. De samenwerking tussen Beweging 3.0 en Newasco gaat al 20 jaar terug. Aan het woord is Jan Jans, Manager facilitair bedrijf.

Als ik aan Newasco denk, dan denk ik als eerste…

“Een betrokken, eerlijke en betrouwbare partner, ook in roerige tijden.”

In roerige tijden?

“Ja, Newasco loopt niet voor problemen en uitdagingen weg. De ‘zorg’ heeft al heel veel veranderingen doorgemaakt en nu met de ontschotting van wonen en zorg veranderen zaken helemaal in een razend tempo. Als organisatie moet je flexibel kunnen handelen, er moeten soms geheel nieuwe concepten bedacht worden. Als je dan in partnership, met je leverancier iets nieuws kan opzetten dan kan je die veranderingen veel gemakkelijker aan. We zoeken steeds samen naar oplossingen.”

Je spreekt over partnership, kan je daar iets meer over vertellen?

“Partnership is iets unieks en niet iets vanzelfsprekends. Alleen in partnership kan je een echte win-win situatie bereiken. Het is fijn om met de zelfde gezichten aan tafel te zitten. Dat schept een stuk vertrouwen en dat is de basis! Ik hecht dan ook veel waarde aan de lange samenwerking.”

Newasco bestaat uit familie bedrijven met allen een directeur eigenaar, wat betekent dat voor jou?

“Ik ben een groot voorstander van het familiebedrijf. Bij een familiebedrijf zegt men elkaar aan de keukentafel de waarheid. Er worden geen loze beloftes gedaan, continuïteit en duurzaamheid staan voorop. Wat ik bijvoorbeeld ook zie is de enorme betrokkenheid van Newasco in de regio. Het is voor bedrijven heel gemakkelijk om met wat geld een goed doel of activiteit te sponsoren. Ik zie de mensen van Newasco echter zelf de handen uit de mouwen steken en bijvoorbeeld deelnemen aan een ‘dementie experience’. En dan heb ik het niet gehad over alle Matchpoint-projecten die ze doen.”

Eén van de meest recente projecten was het Lean project textiel. Wat heeft dit Beweging 3.0 opgeleverd?

“Allereerst is het heel bijzonder dat twee partijen bij elkaar in de keuken kunnen kijken. Dat kan alleen maar als er openheid van zaken is. We hebben het hele proces van textiel van A tot Z inzichtelijk gemaakt. Wat gebeurt er bij ons, wat gebeurt er bij Newasco. Vervolgens alle schakels bekeken, alle overbodige schakels verwijderd, zaken vereenvoudigd en de module ‘mobiele linnenkamer’ ingezet. Dat resulteerde in een heel efficiënt proces, met een veel hoger serviceniveau voor de bewoners. In termen van TCO (total cost of ownership) ook een enorme stap.”

Je noemt de module Mobiele linnenkamer?

“Het inzetten van de ‘mobiele linnenkamer’ ontzorgt onze klantvraag enorm. Wij zijn deze module voor het eerst gaan gebruiken tijdens vakantieperiodes toen wij onderbezetting hadden bij een van onze linnenkamers. Door de expertise die je dan binnenhaalt gebeuren er hele opmerkelijke dingen. De tevredenheid van je bewoners, de mensen waar je het als organisatie allemaal voor doet, schiet omhoog. Klachten verdwijnen. En eigenlijk is dat heel logisch, want je zet specialisten in, mensen die de processen door en door kennen en direct oplossingen kunnen aandragen. Tijdens het Lean project was het dan ook bijna vanzelfsprekend dat we deze module verder zouden gaan inzetten.”

Meer weten?

Astrid

Stel uw vragen aan Esther, zij kent alle mogelijkheden binnen Newasco.