De familie Bedrijf

Klantverhaal

Jaap Visser, Manager Personeel en Organisatie

“Schone kleding is een voorwaarde voor lekkere koekjes.”

Banketbakkerij Merba produceert elke dag heel veel lekkere koekjes die wereldwijd worden verkocht in meer dan 70 landen. Al die afnemers vertrouwen erop dat de koekjes geproduceerd worden op een voedselveilige manier. Hoewel er bij Merba veel is geautomatiseerd, is er toch altijd nog een grote groep mensen nodig die in een drieploegendienst werken in productie, inpak en magazijnen. De kleding van al deze productiemensen moet ook voldoen aan hoge eisen en – dat spreekt vanzelf – schoon zijn. Jaap Visser, Manager Personeel en Organisatie, vertelt.

Zorgen voor schone kleding: zelf doen of uitbesteden?

“Voordat Merba de keus maakte voor de samenwerking met Newasco zijn de verschillende alternatieven naast elkaar gezet. Bijvoorbeeld kleding huren en laten wassen door een extern bedrijf, kleding zelf kopen en zelf wassen of alleen het wassen uitbesteden.

Merba heeft gekozen voor een samenwerking met Newasco omdat hier de combinatie mogelijk was. Newasco beheert het volledige kledingbestand, regelt de aanvulling voor (nieuwe) mensen als het nodig is en zorgt er natuurlijk ook voor dat de kleding perfect gewassen en gestreken wordt teruggebracht.”

Frequentie en beheer afgestemd op onze behoefte

““Omdat we 24 uur per dag werken moet de kleding meerdere keren per week opgehaald en teruggebracht worden. Dit blijkt bij Newasco geen enkel probleem. Omdat alle kledingstukken voorzien zijn van een barcode is er up-to-date inzicht in hoe vaak een kledingstuk gewassen wordt en kan direct de slijtage van de kleding worden gevolgd.”

Newasco past bij Merba

“Merba is een familiebedrijf waarin de directie heel erg betrokken is bij het bedrijf en voor 100% gaat voor de beste resultaten. Bij Newasco ervaren we dezelfde drive. Merba is geen nummer maar een gewaardeerde klant. Om de afnemers te laten zien dat we voldoen aan alle klanteneisen voldoet Merba aan de hoogste kwaliteitsstandaarden zoals BRC, IFS en GMP. Newasco voldoet eveneens aan de hoogste eisen en tijdens de periodieke audits die door Merba worden uitgevoerd blijkt dat Newasco voldoet aan de voedselveiligheidseisen. Dankzij de goede samenwerking kunnen de medewerkers van Merba de komende jaren in schone kleding lekkere koekjes blijven produceren.”

Meer weten?

Joyce

Stel uw vragen aan Joyce, zij kent alle mogelijkheden binnen Newasco.