225 jaar jubileum Wasserij Newasco Van Houten

De afgelopen week stond bol van de publicaties en festiviteiten rondom het 225-jarig jubileum bij Newasco Van Houten.
Veel media berichtten over het jubileum, zoals De Financiële Telegraaf en het Haarlems Dagblad. Robert van Houten gaf radio interviews op BNR Radio en bij Groot op 5 bij Radio 5 . RTVN-H nieuws wijdde er zelfs een item aan met Paul en Robert van Houten in de hoofdrol. Op dinsdag 1 november zal een 20 minuten durende documentaire over de wasserij te zien zijn op TV zender RTVNH in het programma NH Leeft.

Op 26 oktober werd tijdens een feestelijke bijeenkomst het eerste exemplaar van het boek ‘1791-2016 | Wasserij Van Houten | 225 jaar’ overhandigd aan Burgemeester Marianne Heeremans van gemeente Heemstede. Robert lichtte toe dat het boek het verhaal vertelt over Heemstede, waar zijn voorvaderen in 1791 een ‘Kleerbleekerij’ aankochten. Maar ook is dit het verhaal van alle werknemers van toen en nu, en het predicaat van hofleverancier dat wasserij Van Houten sinds 1958 mag voeren. De burgemeester roemde het belang van het bedrijf voor de gemeente, maar ook de participatie in duurzaamheid binnen de gemeente. En dat het best heel bijzonder is dat het bedrijf altijd in de familie is gebleven. Branche voorzitter Joost van Leeuwen feliciteerde het oudst opererende wasserijbedrijf van Nederland en overhandigde een prachtige glazen wandschaal. Onder het genot van een lunch konden familie, collega’s, klanten, leveranciers en andere belanghebbenden, zoals een aantal voormalige wasserij eigenaren uit Heemstede, nieuwtjes uitwisselen en de productie bezoeken.
In de namiddag kregen alle werknemers onder het genot van een hapje en drankje het boek uitgereikt. Zij op hun beurt hadden weer een prachtig aluminium raam laten maken met oude en nieuwe foto’s als cadeau en aandenken voor de directie. Een mooie afsluiting van het feestjaar, dat natuurlijk al in mei begon met het bezoek aan de musical Soldaat van Oranje.

En nu? Terug naar het sop en onze klanten. Want daar doen we het allemaal voor!