Klinkt 10, 20, of 30 jaar werken bij één bedrijf lang? Bij Newasco kijken we daar niet meer van op. Als je bij ons 10 jaar werkt, ben je eigenlijk nog een “rookie”. Dat geldt niet voor de algemeen directeur van Newasco van Houten, Robert van Houten, die onlangs maar liefst zijn 40-jarig jubileum vierde. Samen met de financieel directeur, en tevens zijn broer, Paul van Houten blikken we in een notendop terug op de afgelopen 40 jaar.

Van productiemedewerker tot directeur

In 1981, na het behalen van zijn MAVO diploma, kwam Robert fulltime op de loonlijst van de wasserij te staan. Hij hielp mee in de wasserij bij het vuil sorteren en bij de drogers en besloot eigenlijk al vrij snel dat hij er wilde blijven werken, net als zijn vader Wim en ooms Harry en Jan. Later maakte ook broer Paul zijn intrede.

Inmiddels werkte Robert niet meer in de productie maar op kantoor, waar hij voornamelijk administratief werk verrichtte. Doordat het bedrijf in moeilijk vaarwater zat en nieuwe klanten nodig had, volgde Robert een verkoopcursus. Congrescentrum de Leeuwenhorst was de eerste grote order die hij binnen haalde voor het bedrijf, in een tijd dat niet alles florissant verliep. “Robert is daarnaast erg betrokken geweest bij de aansluiting van wasserij van Houten bij Newasco in de jaren tachtig”, ligt Paul toe. Het was het startsein voor de groei die het bedrijf doorliep tot waar het nu staat.

“In de loop der tijd zijn er veel veranderingen geweest. Zo gingen we in de jaren 90 van wasmachines over op een wasbuis waarmee we een continu wasproces konden uitvoeren”, vertelt Paul. Dankzij de grondruil-deal in 2004 met de gemeente kon de grote verhuizing van de Blekersvaartweg naar de Nijverheidsweg plaatsvinden. De verhuizing ging tezamen met de overgang van een wasserij met gemengd klantenportefeuille naar specialisatie in de gezondheidszorg.

In 2003 namen beide broers het bedrijf over, waarmee de 7e generatie aan het roer kwam te staan. Zo heeft Robert vrijwel alle afdelingen in het bedrijf doorlopen; van productie, administratie, commercie en acquisitie tot directeur. Als het moet stapt hij trouwens ook nog op de vrachtwagen, in 2019 haalde hij namelijk zijn vrachtwagenrijbewijs. Kan een directeur nog veelzijdiger zijn?

Feestelijkheden

Om zijn 40 jaar in dienst te vieren is afgelopen dinsdag, op de speciale datum 22-02-2022, Robert door al zijn medewerkers in het zonnetje gezet. Het was een grote verassing voor hem, die de medewerkers dankzij zijn skivakantie begin februari volledig in het geheim konden voorbereiden. Uiteraard konden cadeaus niet ontbreken; een borrelpakket met veel lekkernijen, een houten wijnkist met 2 gegraveerde wijnglazen en een wijnfles met een gepersonaliseerd wijnetiket, een waardebon voor een proeverij bij Bierbrouwerij ’t IJ in Amsterdam én een mooi kunstwerk van de Haarlemse kunstenaar Eric J. Coolen.

Robert, namens heel de Newasco familie feliciteren wij je met jouw 40-jarig jubileum!