Mark nwsbrf1

Veel klanten van Newasco Van Houten kennen Mark van de Brink. Deze maand viert hij zijn 25 jarig jubileum. Een goede gelegenheid om hem eens aan het woord te laten. Want na 25 jaar heeft hij natuurlijk wel wat te vertellen.
Een aantal klanten uit zijn begintijd zijn nog steeds klant bij Newasco. Bijvoorbeeld Slenders, maar ook het Reinaldahuis. Toch is er ook veel veranderd. Mark:” Vroeger zat er veel was in zakken. Met grote zakken lakens sjouwden we de trappen op bij hotels in Haarlem en Noordwijk. Het werk als chauffeur was echt twee keer zo zwaar. Maar wat is er in die 25 jaar veel veranderd, echt waanzinnig”.
Hoewel Mark startte in een Mercedes, heeft hij nu zijn hart verpand aan de grote DAF CF die hij al 14 jaar rijdt. De grootste wagen uit het wagenpark in Heemstede. “Een echte vrachtwagen en geen distributieauto, dat maakt het mooi”.
Het fijnste aan zijn werk vindt Mark de vrijheid en het buiten zijn. Zijn drijfveer is het positieve contact met de klanten. “Een babbeltje kunnen maken is heel belangrijk, en maakt het werk juist leuk”, vertelt hij. “Omdat ik vaste routes rij in mijn eigen wijk, kom ik al jaren bij dezelfde klanten. Zo hoor je nog wel eens wat”.
De brand in de wasserij in 2001 heeft veel indruk op Mark gemaakt. “Dan pas kom je er achter hoe ingewikkeld de branche eigenlijk is. We brachten in die tijd de productie onder in de andere Newasco vestigingen. Gedurende een maand pendelden we tussen Amersfoort, Neede en onze klanten. Maar behalve de was reden we ook onze productiemedewerkers naar de collega bedrijven. Die waren daar aan het werk. Tussen alle ochtend- en avondspitsen door. Dat waren straffe dagen.
In 2005 gingen we over naar de nieuwbouw aan de Nijverheidsweg. Qua werken betekende dit 100% verbetering. Wat een ruimte! Al misten we het knusse van de Bleekersvaart wel allemaal.”
Het schoonhouden van zijn auto vindt hij vreselijk. “Een terugkerend item in mijn functioneringsgesprekken, ik ben een draak in poetsen”, lacht hij.
Voorlopig is Mark nog niet klaar bij Newasco. Als we hem vragen waar hij over 10 jaar mee bezig is roept hij gelijk: “Chauffeuren natuurlijk, wat anders?”