Begin februari was het zover: Maurice, wonend bij Amerpoort, meldde zich om 5 uur op de wasserij om te starten met zijn dagbestedingsplek bij Newasco. In alle vroegte vertrok hij met chauffeur Mike om in de ochtend twee ritten te verzorgen naar Amsterdam. Tijdens deze ritten wordt er schoon textiel gebracht naar hotels in de binnenstad en wordt het vuile textiel weer meegenomen naar de wasserij. De dag start zo vroeg, omdat het verkeer naar onze hoofdstad al snel vastloopt in de ochtend. Na de eerste rit vertelde Maurice: ‘Ik ben begonnen bij Newasco en heb er super veel zin in om daar te beginnen als bijrijder!’ Ook Mike vond het gezellig en bovendien fijn om wat hulp te hebben bij het transporteren van de was-containers. De samenwerking pakte zelfs zo goed uit, dat ze meerdere dagen per week samen willen rijden. Dat noemen wij goed nieuws!
Amerpoort maakt zich sterk voor dagbestedingsplaatsen bij bedrijven. De werkzaamheden bij een regulier bedrijf dragen immers bij aan de integratie van hun cliënten in de samenleving. Newasco De Hoop, het familiebedrijf dat maatschappelijk en duurzaam ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, werkt hier natuurlijk graag aan mee. Daarbij is Amerpoort al jarenlang klant van de wasserij. Maurice wordt via een jobcoach van WerktZo begeleid.

Over Amerpoort
Samen werken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat is de missie van Amerpoort. We werken daaraan met cliënten en met iedereen die voor hen belangrijk is: familie, buren en vrijwilligers. Zodat zij net als anderen mee kunnen doen in de samenleving. Dit doen we in de provincies Utrecht, Flevoland en in ’t Gooi. Kijk voor meer informatie op www.amerpoort.nl