Bij Newasco zijn we altijd opzoek naar mogelijkheden om ons productieproces verder te optimaliseren. Kan het werk nog efficiënter en makkelijker worden uitgevoerd door onze medewerkers? Kunnen we nog beter inspelen op specifieke wensen van de klant? Het zijn vragen waar we ons graag mee bezighouden. De nieuwe carrousel is dit keer het antwoord. We vertellen hieronder over de voordelen die deze machine brengt voor onze medewerkers én klanten.

Ontladen op elk gewenst niveau

In onze wasserijen gaat er dagelijks veel bovenkleding van verschillende klanten door de productie heen. Bij Newasco van Houten en bij Newasco de Hoop werd er al gebruik gemaakt van een carrousel. Sinds kort staat er ook zo’n splinternieuwe machine bij Newasco Neerlandia. Onze medewerkers kunnen, dankzij deze nieuwe carrousel, alle schone kledingstukken op willekeurige volgorde inhangen en het systeem doet de rest! Het ontladen kan op elk gewenst niveau, bijvoorbeeld op afdeling, bewoner en zelfs op kamernummer. Op deze manier kunnen we onze klanten nog beter bedienen, zonder dat het onze medewerkers meer tijd kost.

Automatisch sorteren via de chip en barcode

Naast tijdsbesparing en de verschillende sorteermogelijkheden, levert de carrousel nog een groot voordeel op. Het systeem heeft een opslag capaciteit van circa 425 kledingstukken. Je kunt je wellicht voorstellen dat het handmatig sorteren van zoveel kledingstukken niet alleen tijdrovend, maar ook foutgevoelig kan zijn. Door gebruik te maken van de carrousel zijn sorteerfouten tot een minimum gereduceerd. Elk kledingstuk wordt gescand via een barcode/chip waardoor het systeem weet van welke klant en bewoner het is. Onze medewerkers hoeven vervolgens enkel de carrousel in te stellen op het gewenste niveau en het sorteren gaat volledig automatisch.

Aandacht voor arbeidsomstandigheden

De carrousel is niet alleen heel nauwkeurig, maar ook zeer eenvoudig in gebruik. Het kost onze medewerkers weinig inspanning. De machine is eenvoudig met de hand te beladen en heeft een sorteersnelheid van circa 250 stuks per uur. De carrousel zorgt daarnaast voor een rustige, ergonomische werkplek waarbij onze medewerkers in een goede lichaamshouding kunnen werken. Eén van onze medewerksters bij Neerlandia beaamt dit:

Werken met de nieuwe carrousel gaat heel vlot en veel makkelijker. Het is fijn om ermee te werken!”

Bij Newasco vinden we goede arbeidsomstandigheden dan ook uiterst belangrijk. Net als het inspelen op de specifieke wensen van onze klanten. De carrousel sluit op beide aspecten perfect aan en is daarmee een mooie toevoeging in ons bedrijf.