girlsday Newasco De Hoop 1

Woensdagmiddag 13 april was er een rondleiding voor 38 meisjes tussen 8 en 15 jaar. Het initiatief kwam van Angelique Minne. Zij is vrijwilliger bij Technika10Keistad, een stichting die jonge meisjes kennis wil laten maken met techniek zodat ze later een technisch beroep kiezen. Dit jaar bestaat de stichting tien jaar. Technika10Keistad doet al jaren mee met het landelijk initiatief van Girlsday.

Om half drie verzamelden de meisjes bij Newasco. Ze kregen via Girlsday een lintje en een sticker waarop stond hoe zij, door een foto te plaatsen op Instagram, een prijs konden winnen.
Met een witte jas aan en mochten ze in groepjes de wasserij in. Tim, Oscar, Simone, Piet en Piet vertelden alles over de wasserij. Na de rondleiding kregen alle meisjes in de kantine wat drinken en lekkers. Daarna werd er een ‘ren je rot’ spel gespeeld. De meisjes die tijdens de rondleiding goed opgelet hadden wisten de juiste antwoorden. Iedereen kreeg een prijsje en de winnaar een mooie plaid, verpakt in een kussen. We vonden het allemaal een geslaagde middag en iedereen ging moe maar voldaan om half vijf naar huis.