Na een intensief aanbestedingstraject is het besluit gevallen: Newasco wordt de nieuwe leverancier textielverzorging voor de Hartekamp Groep. Deze week werd het contract feestelijk ondertekend.
De Hartekamp Groep is een zorgorganisatie waar mensen met een beperking of intensieve zorgvraag kunnen wonen, werken, leren en ontspannen. Het heeft meer dan 40 locaties in de regio rondom Heemstede en Heemskerk. Marlijn Lenselink, bestuurder bij de Hartekamp Groep, benadrukt dat de samenwerking meer beslaat dan alleen het uitbesteden van de persoonsgebonden was en huurlinnen. Omdat beide organisaties in Heemstede gevestigd zijn, is zoveel meer mogelijk. Robert van Houten, directeur van Newasco van Houten, ziet diverse mogelijkheden, zoals een samenwerking met de dagbesteding van Hartekamp Groep of het beschikbaar stellen van werkervaringsplekken bij Newasco. Op locatie werken cliënten van de Hartekamp Groep mee met de chauffeur. Newasco is goed bekend met ‘social return’, zoals dat heet. Zo is er al een samenwerkingsovereenkomsten met diverse sociale werkvoorzieningsschappen waaronder Paswerk en doet Newasco actief mee met vele maatschappelijke initiatieven in de regio.
Met Newasco heeft de Hartekamp Groep bewust gekozen voor een regionale dienstverlener. De wasserij zit immers ‘om de hoek’. Dit is niet alleen goed voor het milieu (de gezamenlijke CO2 footprint wordt hiermee flink verlaagd), maar ook is een intensievere dienstverlening mogelijk. De service medewerkers van de wasserij bezoeken straks wekelijks de locaties om het voorraadbeheer textiel van de zorg over te nemen en vragen over de was te beantwoorden. Zo houdt de zorg meer tijd over voor haar kerntaken.
Alle reden om uit te zien naar een mooi partnerschap!