Een handdoek. Heel gewoon, zo op het eerste gezicht, toch? Dat ligt toch even anders. Want onze handdoeken zijn best bijzonder.
Duurzaam
De meeste handdoeken die wij verwerken maken deel uit van ons huurpakket. Ze moeten industrieel wasbaar zijn en uiteraard voldoen aan de hoge eisen die de zorg eraan stelt. Niets bijzonders zou je denken. Het materiaal waarvan ze zijn gemaakt is echter wel heel bijzonder. Bij de productie wordt namelijk voor wel 80% gerecycled katoen gebruikt, met duurzaamheidskenmerk GRS (Global Ryecyled Standard). Gerecycled katoen wordt vaak omschreven als de meest duurzame vorm van katoen. Katoenteelt geeft een hoge milieubelasting. Door het verwerken van snijafval uit de confectie van T-shirts tot een nieuwe vezel, sluit je de milieubelasting tijdens de katoenteelt uit. Naast gerecycled katoen bestaat het garen van de handdoek uit 20% polyester, voor de stevigheid. Dit is niet merkbaar, de handdoek is gewoon functioneel en lekker zacht. Het gemengde garen heeft wel een extra duurzaamheidsvoordeel: bij wassen wordt minder water opgenomen en het droogproces is korter. Water- en warmte/gas-besparing dus, goed voor onze aarde.
Slimme vouwmachine
Na wassen en drogen wordt de handdoek met een vouwmachine gevouwen. Deze machine sorteert na het vouwen zelf de handdoeken op grootte uit: wel zo fijn voor de arbeidsomstandigheden van onze collega’s! In de toekomst kan, naast het volautomatische wasproces, het uitsorteren en insteken van de machines nog verder gerobotiseerd worden om de inspanning nog verder te verminderen.
Horeca
Ook in de horeca speelt duurzaamheid een grote rol. Samen met onze klanten en leveranciers overleggen wij altijd over de meest optimale inzet van duurzame producten.

Wist u overigens dat het vandaag de officiële Handdoek Dag is? Voor ons maakt dat niet uit, wij geven ze elke dag onze warme aandacht. Want onze klanten verdienen immers het beste, zoals we het zelf ook graag zien.