Het kan u niet zijn ontgaan. Na het wijzigen van de huisstijl, verandert ook het huurtextiel van Newasco van design. Hoe kies je een nieuwe lijn? Waar let je dan op? Robert van Houten was nauw betrokken bij dit project.

Dag Robert, naast directeur van jullie familiebedrijf Newasco Van Houten heb je ook speciale inkoopprojecten in je portefeuille.
Ja, dat klopt. Met alle kennis die we opdoen bij de klanten en in de productie, is het fijn om dit te kunnen vertalen naar de leverancier en een nieuw product.

Op welke punten hebben jullie gelet tijdens het uitdenken van de nieuwe textiellijn?
Uiteraard ontwikkelen we in partnership met onze leveranciers. Dat begint bij het presenteren van de nieuwe huisstijl, compleet met kleurnummers en lettertypes. Dat moet verweven worden in de nieuwe lijn. We hebben er voor gekozen om de baddoek, theedoek, keukenhanddoek, lakens en slab te herzien. De leverancier is vervolgens aan de slag gegaan met ontwerpen.

Gaat het alleen om design?
Nee, natuurlijk zijn er ook andere criteria. Zo is de materiaalkeuze van groot belang. Door dit slim te kiezen kunnen we energiebesparend wassen en drogen. Hiermee voldoen we bijvoorbeeld aan een van onze speerpunten in onze duurzaamheidsverklaring ISO26000. Verder zijn natuurlijk de juiste afmetingen van belang. En diverse kwaliteitscriteria zoals treksterkte en maximale krimp. Theedoeken en werkdoeken kopen we van ongebleekt katoen. Dat spaart het milieu tijdens de fabricage van het textiel.

Waren er ook nieuwe ontwikkelingen in de markt?
Jazeker! Zo zijn we over gestapt naar washandjes gemaakt volgens het GRS-certificaat. Artikelen met dit certificaat zijn gemaakt van snij-afval van T-shirts. Dan hebben we het over een circulair product. Dat vind ik mooi. In de toekomst komt hier zeker een uitbreiding op. Bijvoorbeeld werkdoekjes, badjassen of misschien wel lakens. We gaan zien wat de toekomst brengt!

We sluiten het interview af met een rondje door de wasserij. Wat ziet het er fris uit, met die nieuwe kleuren. En tegelijkertijd toch ook warm. Het zal de familieband zijn….