Wanneer een bedrijf of instelling professionele kleding inzet voor haar medewerkers, dan is inzicht en overzicht onontbeerlijk. Immers: bedrijfskleding is een grote kostenpost en voor de medewerker is niets zo belangrijk als mooie en functionele kleding, die altijd beschikbaar is in de juiste maat. Daar mogen geen concessies aan worden gedaan.

Kledingregistratiesysteem Newid 2.0
Bij Newasco maken we al jarenlang gebruik van innovatieve kledingregistratie systemen op basis van barcode en RFID chip. Zowel het label als de chip zijn flinterdun, buigzaam en onzichtbaar weg te werken. De labels hebben een optimaal draagcomfort. Het gebruik voorkomt kwijtraken van het textiel.

Track & trace
Door kleding te voorzien van een RFID chip of een barcode, is veel informatie te koppelen aan het kledingstuk. Hierbij wordt de informatie niet opgeslagen op de chip of barcode, maar koppelen wij het chip- of barcodenummer aan een beveiligde database. De privacy is hiermee optimaal geborgd. Informatie die wij in de database registreren is bijvoorbeeld: welk type kledingstuk betreft het, welke maat, welke kleur of bijzonder kenmerk heeft het, wat is het beoogde was- en droogproces, aan wie behoort het toe. Omgekeerd kunnen wij nu zien hoeveel kleding aan een specifieke drager of locatie toebehoort, hoe vaak elk afzonderlijk kledingstuk is gewassen en of er een sein op de kleding staat (een tijdelijke melding die wij aan het kledingstuk kunnen meegeven). Met de informatie die beschikbaar is zorgen wij ervoor dat het kledingstuk weer terugkomt waar het hoort: bij de juiste drager. Wanneer de kleding daarbij ook vuil wordt ingescand, dan volgen wij waar het zich bevindt en is track en trace volledig geborgd.

Management informatie en voorraadbeheer
Al deze informatie is nuttig voor de budgethouder. Immers, kleding is een grote kostenpost. Er mag niet worden misgegrepen, maar teveel kleding in omloop is ook niet wenselijk. Klanten bij Newasco krijgen een inlogmogelijkheid in de database. Daar kunnen ze al veel informatie opzoeken. Uiteraard helpen wij graag bij specifieke vragen. Samen houden we goed zicht op het kledingbestand.
Bij enkele artikelen werken wij met een poolpakket en vaste uitlevernormen, zoals bijvoorbeeld uniforme beschermende kleding. Eenmaal per week wordt de voorraad op locatie geteld en gecorrigeerd, waardoor men de kleding niet opstapelt of tekort komt.

Inlegservice
Naast registratie en gespecificeerde facturatie kunnen wij dus ook zorgdragen voor het voorraadbeheer. Wij verlenen een inlegservice voor onze klanten, waarbij de kledingstukken per drager in lockers of vakken wordt gelegd.
Vraag ernaar bij uw vaste wasserij, zij helpen u graag verder!