Abdelhafid Zaatout werkt dit jaar 10 jaar voor Newasco van Houten in Heemstede. Hoogste tijd om hem eens even aan de tand te voelen.

Hoe kwam je bij Newasco terecht?

“Nou, ik had een baan bij AH in Zaandam. Maar ik had ook gesolliciteerd bij Van Houten. Toen ik hoorde dat ik daar op gesprek mocht komen, heb ik AH even on hold gezet, want mijn voorkeur ging uit naar Van Houten. Na het eerste gesprek werd ik direct aangenomen.”

Daar boffen we mooi mee! Hoe ging het verder?

“Eigenlijk heb ik overal meegedraaid. Van de vuilgoed afdeling tot de stomerij. In die tijd had Newasco nog een winkel in het centrum. Daar kwam veel stoomgoed. Robert van Houten vond mij hiervoor een geschikte kandidaat. Ik werd ingewerkt en volgde cursussen. Na twee jaar ging de voorman met pensioen en kon ik doorgroeien. De afdeling groeide door de toename van de persoonsgebonden was uit de verpleeghuiszorg. Toen ik op deze afdeling begon waren er drie medewerkers, nu acht.”

Hoe zou je Newasco in een paar woorden omschrijven?

“Familiebedrijf: je weet alles van elkaar en je weet wat er bij een ieder speelt, net zoals bij je familie. Professioneel: alles is goed geregeld. Zowel voor medewerkers als voor klanten. Gezellig: er hangt een goede werksfeer, het is een hecht team. Maar ook buiten het werk om worden er leuke dingen gedaan. Van uitjes tot meedoen aan hardloop marathons.”

Wat waren de grootste veranderingen die je meemaakte?

“Dat zijn er een heleboel geweest. Nieuwe grote klanten en andere wijzigingen in de portefeuille. Maar ook de interne verhuizing van de stomerij. Bijzonder aan het laatste is, dat ik samen met een collega de indeling van de nieuwe stomerij mocht opzetten.”

Zo, dat is eervol! En op het persoonlijk vlak?

“De verschillende functies en de doorgroei. Van een algemeen medewerker naar de medewerker stomerij. Toen naar voorman stomerij. Daarna mocht ik alle processen rondom het persoonsgebonden textiel aansturen, een functie tussen voorman en productieleider in. En sinds enige tijd ben ik productieleider. In mijn nieuwe functie ben ik verantwoordelijk voor de logistiek van het persoonsgebonden goed. Ik doe ook de contacten vanuit de productie naar buiten toe: klanten, uitzendbureaus en Paswerk. Maar ook intern doe ik bijvoorbeeld de wasproces controles en de personeelsplanning. Ik draagt nu meer zorg en verantwoordelijkheid; het is mijn taak te zorgen dat alles zo goed en efficiënt mogelijk wordt gedaan.”

Wat is je het meest bijgebleven?

“Dat ik na een ziekteperiode van wat langere tijd, na een tijdelijke contract toch een vaste aanstelling kreeg. Dat vond ik niet alleen fijn, maar ook heel bijzonder en mooi. Een teken van vertrouwen.”

Je laat pennen die uit de vuile was komen inzamelen. Wat doe je daar mee?

“Die geef ik aan een goed doel. Dit jaar neem ik de pennen zelf mee als ik op vakantie ga naar mijn geboorteland Marokko. Dan koop ik er nog stiften, papier en andere kleinigheden bij. Deze spullen deel ik uit in kleine, afgelegen dorpjes waar de mensen niet veel te besteden hebben. Op deze manier krijgen de kinderen daar weer nieuw materiaal dat ze kunnen gebruiken in het nieuwe schooljaar. Dat maakt me blij. Volgend jaar krijgen de pennen weer een ander doel.”

Hoe zie je de toekomst van Newasco?

“We worden samen met onze collega vestigingen de grootste wasserij van Nederland.”