Beeldje LEF

Wat geweldig! Gisteravond heeft Marc Nieuwland de Lefprijs ontvangen.
Het juryrapport vertelt dat Marc naast een zeer actief maatschappelijk betrokken ondernemer ook een bijzonder ondernemer is. Met name de ontwikkeling van Newid, de wereldwijd unieke chip, verdient volgens de jury het predicaat LEF. Daarnaast is Newasco De Hoop vooruitstrevend op het gebied van MVO en milieuvriendelijk werken en is het een leerwerkbedrijf voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.
De Lefprijs wordt toegekend aan een persoon die onderneemt voor eigen rekening en risico, actief is in de regio Eemland, langer dan 5 jaar bestaat, financieel gezond en maatschappelijk betrokken is, een prestatie van formaat heeft neergezet en een voorbeeld is voor anderen.
Tijdens een interview met Radio M vertelde Marc vooral trots te zijn het familiebedrijf te mogen leiden. “Door samen te werken, betrokken en meelevend te zijn, kom je met elkaar tot mooie innovaties.”
Voor de nominatie is een filmpje gemaakt, waarin Matchpoint en Beweging 3.0 vertellen over hun ervaringen en samenwerking met Newasco.
Marc kreeg de prijs uitgereikt tijdens de netwerkbijeenkomst van De Maatschappij door burgemeester Vermeulen van Leusden. Zij vormde samen met Arjen Bos (Faber personeelsdiensten) en Ben Heimensen (Accountants en Adviesgroep LOS) de jury. De Maatschappij kent vertegenwoordiging vanuit het bedrijfsleven, openbaar bestuur, kennisinstellingen en de zorgsector. De Maatschappij is een uniek netwerk. Het departement Eemland is een van de grootste van het land.