Diderot prijs Amfors Newasco

Newasco De Hoop is de meest sociaal maatschappelijke onderneming van de regio Amersfoort! Woensdagavond nam Marc Nieuwland de Amfors Diderotprijs in ontvangst. Zeven onafhankelijke juryleden beslisten dat wij deze prijs dit jaar verdiend hebben vanwege onze inzet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk te bieden.

Sinds 2006 werken we samen met Cleanfors en in 2009 kwam Steven via Amfors Werksupport als medewerker schoonmaak bij ons in dienst. Vanaf 2010 is er een hele wasafdeling in het productiebedrijf van de Amfors Groep voor Newasco aan het werk. Hier wordt schone was opgevouwen. Daarnaast verzorgen Amfors en Amerpoort samen de logistiek van vuile en schone was op de Amerpoortlocatie Christophorus en start er volgend jaar een pilot met een flexploeg van Amfors in de wasserij. Elke dag zijn er tenminste 25 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk met én voor ons. Dit waren de belangrijkste redenen van de jury om voor Newasco De Hoop te kiezen. Amfors bedacht de prijs om organisaties die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans bieden in het zonnetje te zetten.

Vandaag werd de Newasco-afdeling bij Amfors op taart getrakteerd om de prijs samen met de medewerkers te vieren. Iedereen was trots op deze mooie onderscheiding!