Recent heeft stagiair Daan van de opleiding Facility Management aan Hogeschool Saxion een mooie wens op het gebied van machineveiligheid gerealiseerd.

Voor het reinigen en opmaken van de was maken we gebruik van vele machines. Al deze apparaten hebben een eigen gebruiksaanwijzing en specifieke veiligheidsinstructies. De kennis over deze machines moet bij onze nieuwe medewerkers natuurlijk up-to-date zijn. Daan heeft QR-codes ontwikkeld voor het complete machinepark. Wanneer medewerkers deze QR-code scannen, dan krijgen ze een gedetailleerde uitleg van de werkzaamheden en veiligheidsinstructies die horen bij deze specifieke machine. En dat in hun eigen taal (Nederlands, Pools, Turks, Roemeens en Engels)!
Wij zijn heel blij met deze ontwikkeling, immers: hoe veiliger we kunnen werken, hoe beter.

En Daan? Behalve dat hij met een prachtig resultaat zijn stage heeft afgerond, heeft hij ook veel geleerd over integratie van medewerkers binnen ons bedrijf. En dat neemt hij mee in zijn verdere loopbaan. Hij vond het een ‘toptijd’ bij Newasco. Dat vinden wij ook, en wij danken hem voor zijn positieve inzet!