Het is belangrijk dat de gezondheidszorg met behulp van technologie goedkoper, slimmer, sneller en persoonlijker wordt. Nieuwe en innovatieve technieken moeten de zorg structureel gaan veranderen. Tijdens de Dutch Health week werd drie dagen lang een onlineprogramma over dit thema aangeboden. Met lezingen op het gebied van bedrijfsvoering & ICT, digital health, datagedreven zorg, duurzaamheid, sociale innovatie, veiligheid en privacy.

Ook Newasco draagt haar steentje bij, door met mooie innovaties de zorg te ondersteunen bij structurele verbeteringen. Bijvoorbeeld met de inzet van de RFID-chip bij het kledingregistratiesysteem. Wanneer cliënten de was inleveren, dan hoort de was terug te komen waar het vandaan komt: bij de juiste eigenaar. Facturatie naar bewoners op basis van aangeboden textiel doen wij al jaren. De introductie van de RFID-techniek in ‘zorg waar mensen wonen’ blijkt een grote stap vooruit. De chip is onzichtbaar weg te werken en heeft een optimaal draagcomfort. Een naamlabel bij de chip mag, maar is niet meer noodzakelijk. Track & trace is nu mogelijk.

Bij het inzetten van de chip krijgen wij vaak vragen over privacy. We kunnen volmondig zeggen: de privacy is onverminderd gegarandeerd. Wist u dat de chip slechts een serie letters en getallen bevat? Alleen bij de wasserij kunnen wij deze letters en getallen omzetten in bruikbare gegevens. Elke RFID chip (ter wereld!) is uniek. In een aparte database koppelen we de tekens op de chip aan een kledingstuk. Onze database, die natuurlijk beveiligd is volgens de geldende wetgeving, bevat alle details van dit kledingstuk. Andere RFID systemen reageren niet op een onbekende reeks getallen en letters en kunnen ‘onze chips’ niet uitlezen.
De chip is dus een passief systeem en fungeert slechts als een spiegel. De leesafstand van de RFID-chip is tot drie meter, waardoor toepassingen in comfort en veiligheid mogelijk worden. Wij verwachten hier in de nabije toekomst veel van.

Meer weten? Stuur een berichtje naar diensten@newasco.nl.