hilverzorg schenking dekbed

Wat doe je als wasserij met 650 dekbedden die niet meer gebruikt worden? Die schenk je aan het goede doel! Newasco de Hoop mocht 10 containers dekbedden van hun relatie HilverZorg schenken aan de Kledingbank en Motiva.

Newasco de Hoop verzorgt sinds begin dit jaar alle was voor Hilverzorg. “Toen in januari besloten werd alle dekbedden te vervangen, kwamen wij op het idee deze weg te geven aan een goed doel. Hilverzorg was hier heel enthousiast over en via stichting Matchpoint is de link gemaakt met de Kledingbank en Motiva”, aldus Niels van Breemen van Newasco.

Newasco de Hoop is sinds jaar en dag founder van Matchpoint, de stichting in Amersfoort die bedrijven verbindt met maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en goede doelen. “Wij houden onze oren en ogen open, als we linnengoed een goed tweede leven kunnen geven dan doen we dat”, licht Niels toe. Dat HilverZorg de oude dekbedden ter beschikking heeft gesteld is overigens wel een heel mooi gebaar. Het zorgbedrijf vindt het belangrijk om haar maatschappelijke betrokkenheid ook op deze wijze vorm te geven. “Wij staan midden in de samenleving en zetten ons dagelijks in voor kwetsbare burgers. Dat laten we ook buiten ons reguliere werk graag blijken”, zegt Michiel Pot, coördinator maatschappelijke verbinding bij HilverZorg.
René Slotboom van Motiva is gelukkig met de vele dekbedden. “Als een dak- of thuisloze een woonruimte krijgt toegewezen, dan is het fijn als sommige zaken niet gekocht hoeven worden.”
De dekbedden blijven niet allemaal in Amersfoort: een deel zal via de landelijke stichting van kledingbanken worden verdeeld over andere vestigingen.