Ongeveer een jaar geleden benaderde Stichting De Regenboogboom Newasco De Hoop. Geïnspireerd door hun verhaal, vinden we het als familiebedrijf een eer om mee te mogen helpen aan de prachtige doelstelling die deze organisatie nastreeft.

Evert-Jan van Zandvoort, medeoprichter van de stichting, vertelt:
“Voor ons begon het met Holly. Een heel ziek meisje dat, tijdens haar ziek-zijn, dromend in gedachten naar een plek ging waar ze zich goed voelde: haar Regenboogbos. Hier kon ze zichzelf zijn. Het was haar wens dat alle kinderen in de wereld zo’n plek konden hebben.
Kinderen komen soms plotseling in moeilijke situaties terecht, denk bijvoorbeeld aan een ernstige ziekte of een traumatische ervaring. Wat doe je dan? De Regenboogboom is er om kinderen te helpen herinneren aan hun innerlijke veerkracht en veiligheid. Als wij op bezoek komen, is het gemakkelijk om je eigen veilige plek weer te vinden. Een plek zonder ziekte, angst of pijn. Wij noemen dat het Regenboogbos, een metafoor voor een veilige droomplek. Het is dan ook onze droom om alle kinderen van de wereld te bereiken en ze te laten ervaren dat ze vanbinnen de kracht en de moed hebben om alle uitdagingen in het leven aan te kunnen’.

‘Inmiddels hebben we honderdduizenden kinderen bezocht en geven we sinds 2001 Droomdekentjes weg’, legt Evert-Jan uit. ‘Dat zijn er inmiddels alweer bijna 20.000, waarvan 3.000 in 2019!’

Een Droomdekentje is een deken dat wordt genaaid, gequilt, gebreid of gehaakt. Wekelijks komen honderden vrijwilligers door heel Nederland bij elkaar om samen Droomdekentjes te naaien, quilten, te breien en te haken. Elk Droomdekentje is uniek, net zoals elk kind uniek is. Al die Droomdekentjes worden naar verschillende verzendpunten in Nederland gebracht. Daar worden de Droomdekentjes gefotografeerd, zodat de kindjes ze kunnen zien en bestellen op de website. Ook zorgen vrijwilligers voor de snelle verzending van de Droomdekentjes.
Een aantal kinderafdelingen van ziekenhuizen in Nederland hebben de Droomdekentjes op voorraad. Vooral op de IC’s van deze afdelingen zijn de Droomdekentjes effectief, want een IC geeft je natuurlijk geen veilig gevoel. Een heel belangrijk aspect is de hygiëne van deze dekentjes.

En dat is waar Newasco in beeld komt: sinds vorig jaar reinigen en verpakken wij speciaal hiervoor geselecteerde dekentjes. Omdat het verhaal van Evert-Jan en Stichting de Regenboogboom ons bijzonder aanspreekt, hebben wij ervoor gekozen om dit geheel belangeloos te doen, zoals je voor je familie zou doen…

Meer weten over de Stichting De Regenboogboom?
https://www.regenboogboom.nl