Tijdens de coronapandemie is persoonlijk contact erg gemist. Vooral bewoners van zorginstellingen hebben heel lang geen bezoek kunnen ontvangen, wat voor velen een bijzonder eenzame periode was. Gelukkig keert het tij en wordt steeds meer mogelijk, ook bij onze klanten. Vandaag, op Opa en Oma dag, hopen we dat veel ouderen hun kleinkinderen weer op bezoek krijgen.
Wij hebben tijdens deze zware periode bijzonder meegeleefd met onze klanten en hun bewoners. In de regio Amersfoort delen wij daarom in de komende periode ter ere van Opa en Oma dag een spel uit aan onze zorg- en particuliere klanten. Het spel ‘Wablief?!’ is een associatief kaartspel, waarbij door verschillende hints geraden moet worden naar de betekenissen van ‘vergeetwoorden’; oude woorden die vroeger veel gebruikt werden, zoals ginnegappen, schobbejak en pierewaaier. Het spel is gericht op grootouders en kleinkinderen (9-12 jaar) en draait om sociale verbondenheid die volgt tijdens en na het spelen van het spel. Student Marinca heeft het als afstudeerproject ontwikkeld en na een crowdfunding actie brengt ze het spel nu op de markt.
Vandaag waren we bij Beweging 3.0, Inovum, Amaris, Stg. De Opbouw en Hilverzorg over de vloer en speelden we het spel even met wat bewoners. Dat leidde tot onverwachte, grappige en mooie gesprekken. Wij hebben er veel plezier aan beleefd en hopen een bijdrage te leveren aan waardevol familiecontact!