Newasco is onlosmakelijk verbonden met allerlei vormen van duurzaamheid. Onze dienstverlening is natuurlijk gericht op duurzaam hergebruik. In de productie, met onze leveranciers, maar ook met onze medewerkers zijn wij dagelijks bezig om zo maatschappelijk verantwoord en duurzaam mogelijk te werken.

ISO26000
Al in 2013 heeft Newasco een ISO 26000 zelfverklaring gepubliceerd, deze wordt elke paar jaar vernieuwd. Hier zijn we trots op! Het vertelt over onze MVO acties, uitgesplitst naar de verschillende aandachtsgebieden. Hierover communiceren wij transparant.

Het wasproces
Het hele productieproces wordt continu geoptimaliseerd door het invoeren van energieverbeteringen, hergebruik van water en warme lucht en het optimaliseren van onze detergenten. Zo gebruiken onze machines vele malen minder water en energie dan thuis. Waar mogelijk wassen we op lagere temperaturen. De hygiëne blijft hierbij natuurlijk gewaarborgd.
Newasco neemt deel aan de Meerjarenafspraken Energie-3 (MJA-3) in het kader van de Green Deal tussen het Ministerie van Economische Zaken en de branchevereniging FTN (Federatie Textielbeheer Nederland). Sinds de start van dit convenant werd cumulatief zo’n 50% energie-efficiency verbetering binnen de branche gerealiseerd!
De Energieprijs valt binnen het MJA3-convenant en is de bekroning van een succesvol jaar van energie-efficiency verbetering en CO2-reductie binnen de sector textielservice. Onderdeel is het opstellen van een energiebesparing plan (EEP, Energie Efficiëntie Plan). Newasco was in 2016 met twee bedrijven genomineerd voor de energieprijs en in 2019 opnieuw. Een mooie prestatie.
Vanzelfsprekend doen wij aan afvalscheiding en recycling van restproducten. Maar onze insteek is natuurlijk het voorkomen van wegwerpmaterialen.

Op de weg
Ons bedieningsgebied bevindt zich rondom onze wasserijen. Dit is goed voor onze gezamenlijke CO2 footprint! Wij blijven de ontwikkelingen op elektrisch vervoer nauwgezet volgen, zowel voor het aanleveren van textiel als voor onze service medewerkers.

Sociaal-maatschappelijk
Wij bieden werkgelegenheid aan mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Hierover vertelden we al eerder https://www.newasco.nl/newasco-participeert/. Ook bieden wij leer-werkplekken aan.
Wij zijn lid van diverse lokale organisaties en initiatieven waarbij maatschappelijke vragen worden gekoppeld aan bedrijven. Zo knappen wij een tuin op of gaan een dagje uit met bewoners van een zorginstelling. Heel waardevol!
Newasco Vitaal is het onderdeel van onze bedrijfsvoering waarbij wij onze medewerkers ondersteunen bij vitaliteit. Meer hierover verderop in deze nieuwsbrief en blog. Het Newasco Fonds is speciaal in het leven geroepen om de leefbaarheid van anderen te verbeteren. Ieder jaar schenken we textiel, mankracht of geld aan (lokale) stichtingen, verenigingen en scholen in binnen- en buitenland.

Leveranciers
Natuurlijk kiezen wij onze leveranciers zorgvuldig. Samen met hen bevorderen wij duurzaamheid in de keten. Zoals het gebruik van gemengd garen in ons huurtextiel. Dat scheelt water en energie (drogers) in het reinigingsproces. Ook bewaken wij gezamenlijk de sociale aspecten bij de herkomst van het textiel. Zoals een ‘code of conduct’ (internationale code o.a. op het gebied van arbeidsomstandigheden), het gebruik van gerecycled katoen (GRS textiel), organisch katoen of biologisch katoen.

Met onze klanten
Newasco is een goede sparringpartner op het gebied van efficiency en interne logistiek bij onze klanten. Wij zien veel organisaties en denken graag mee om samen duurzaam en efficiënt te werken.
Waar het beter kan, zullen wij dit zeker doen!

Advies en informatie
Wilt u meer advies of informatie over dit onderwerp?
Vraag ernaar bij Newasco Diensten of uw accountmanager of relatiebeheer. Wij gaan graag met u in gesprek. U vindt onze contactgegevens op onze website. https://www.newasco.nl/contact/